Presse

 

 

PRESSEMEDDELELSE FOR "IN YOUR FACE"

Læs pressemeddelelsen her

SVEISTRUP – In Your Face

(ShoutOutMusic d. 17/6-2018 )

 

 

 

5/6 stjerner

Jakob Sveistrup er tilbage, nu blot under navnet SVEISTRUP. Måske det skyldes han er en New Man, som første skæring antyder. Jeg har taget et lyt på In Your Face, og må sige jeg er ganske positiv.

Allerede fra første skæring står det mig klart at dette album ikke blot er god underholdning, men også knaldgodt håndværk, men det vender vi tilbage til.

De forskellige numre på pladen tager os vidt omkring. Vi kommer både omkring numre fyldt med god soulmusik som vi kender Sveistrup for. Men allerede i track nummer to, får vi en overraskelse, da det viser sig at Jakob Sveistrup også kan rappe. Sidenhen følger også en ballade, en gang saturday night disco, et nummer der kunne være taget direkte ud af Blues Brothers og noget der mest af alt minder om en god gang jazz.

Med andre ord formår SVEISTRUP at komme ud i alle afkroge, mens de (hele bandet) formår at holde den samme sound. Det i sig selv er ganske imponerende. Det er dog også kompetente musikere som indgår i bandet, som blandt andet tæller:

  • Lars Rahbek Andresen (Chasing Grace, Kick the Kangaroo m.fl.)
  • Dennis Flacheberg (L.I.G.A., Back to Back m.fl.)
  • Johannes Gissel (Back to Back, Chasing Grace m.fl.)
  • Casper Bak Poulksen (Back to Back, Hit Orchestra m.fl.)

Der er meget få steder min hjerne keder sig når jeg lytter til pladen, men samtidig er det også som om der lige mangler den sidste hemmelige ingrediens, som får mig op at flyve. Der mangler simpelthen det store internationale hit.

Det gør dog ikke noget, for niveauet er i forvejen super højt hele vejen rundt fra teksterne, til orkestreringen. Derfor lander pladen på 5 solide stjerner.

 

Dennis S. L. Jørgensen, ShoutOutMusic

 

KONCERT ANMELDELSE

Roskilde Jazz Days

(33plus d. 16/6-2018 )

 

 

 

Sveistrup har netop udgivet sit andet fuldblods soul album med titlen ”In Your Face” – og det var i den grad med den titel bøjet i neon at Jakob Sveistrup og band serverede en velspillet, varieret, varm og charmerende koncert. Soul-funk leveres næppe meget bedre end det blev på en velklingende og voldsomt svingende udgave af ”Why Do You Do These Things” – og den nye single ”New Man” blev leveret med en powerfuld indlevelse og udstråling, så hver og en i det fyldte telt ikke kunne misforstå budskabet. At Jakob Sveistrup også kan skrive og synge smukke soul ballader var især ungdomserindringssangen ”Victorywood Street” aftenens stærkeste eksempel på.

 

Læs hele koncertanmeldelsen her

 

ALBUM ANMELDELSE / PLADERELEASE

(33plus d. 16/5-2018 )

 

 

 

Jakob Sveistrup har skåret både sit navn og den musikalske skabelon godt til på det nye album "In Your Face" (CD/Digitalt), der udgives under navnet Sveistrup.

Han har formået at holde fast på det stærke musikalske hold - med blandt andet Lars Rahbek Andresen, Dennis Flacheberg, og Johannes Gissel, der også var grundstammen på forrige års flotte comeback album "All In/All Out". Dertil er kommet en funklende fornem blæser sektion med Anders Bast (saxofon) i spidsen.
Det har betydet endnu mere ægte motown lyd undervejs - og har medført at Sveistrup med overbevisning understreger, at han rent faktisk rummer HELE soul paletten. Hvad man så bedst kan lide fra den palet er nok en smagssag - ligesom det nok er det om man nu synes det er en genial idé at Sveistrup tilsætter rap på sangene "Booze" og "1988".

Netop numrene "1988" og "Musicality" er med til at understrege bredden på albummet. To numre - der peger tilbage til den tid hvor Jakob Sveistrup endnu var en glad gymnasiegut, der i snart hver en fri time spillede funk for festfolket i Odense og omegn. Dem - der blev tændt på Sveistrup lige lidt senere i karrieren - sådan måske lige der omkring en større melodi konkurrence - vil stadig kunne finde spor af "den" Jakob Sveistrup på "In Your Face" - ikke mindst på "The Fall" og på "Unconditional" - som Michael Learns To Rock ville elske at have skrevet.

Resten af albummet lyder så heldigvis - hørt med 33Plus øresnegle - mest af alt som "den nye" Sveistrup - the Real Deal. Ligesom på forrige album er der lige de der sange, der stikker ud - og hæver overliggeren for hvad soul serveret af danske blodårer egentlig kan banke af sig. Åbningsnummeret "New Man" er et herligt og direkte statement - som suverænt matcher pladens titel og velvalgte coverfoto. Og han synger det ud så man rent faktisk for alvor tror på ham. Skulle man blive bare lidt i tvivl over de efterfølgende numre - ja, så sættes man igen på plads på albummets femte nummer "Break A Leg" - som er et simrende bæst af en ballade, der åbner sig storslået og smukt - pragtfuldt produceret med både pomp, pragt og prydelse. Tænker faktisk ikke at Billy Joel kunne have gjort det meget bedre.

Derudover må "Jealousy" fremhæves - en groovy-ballade - af den slags som gjorde Richard Marx til mangemillionær i 80'erne. Et af de mest lyttelækre west-coast-soul numre denne skribent har hørt fra en dansk kunstner længe - og så endda med et voldsomt velfungerende spoken-word stykke tilsat som det overraskende element. Pladen lukker og slukker på den flotteste måde med "Victorywood Street" - der med garanti ikke ville falde igennem hvis det blev lukket ind i Live From Daryl's House. Men først er det nok mere realistisk at det kan høres ved en af de pladereceptioner som Sveistrup og et fuldt band laver i disse dage. I dag onsdag på Musikhuset Posten i Odense kl.20 - og i morgen torsdag kl. 19 på Halmtorvet 9 i KBH.

Med dette album i bagagen kan 33Plus altså ikke lige se nogle grunde til ikke at tage ud og møde Sveistrup face to face.

Hør "Break A Leg" her

 

 

 

Firestjernet albumudgivelse: Jakob er blevet Sveistrup

(Fyens.dk d. 31/5-2018
JydskeVestkysten.dk d. 31/5-2018)

4/6 stjerner

Jakob Sveistrup er ikke længere Jakob Sveistrup. Han er kun Sveistrup og har skåret hvalpefedtet fra for at nå et mere internationalt snit.

Den fynske sanger har revitaliseret sig selv på "In Your Face", der er en soul-ramt, patos-fyldt plade i et moderne snit. Men han er ingen fornyer af genren.

"In Your Face" er først og fremmest glanspoleret funky og godt leveret af sanger og band gennem samtlige 12 numre. Smask-åbneren "New Man" er godartet og viser vejen for det soulede udtryk. "Booze" følger trop med lidt rap, som også høres i den lidt for klichefyldte "1988".

Den afdæmpede ballade "Break A Leg" starter lidt som Depeche Modes sjælfulde perle "Shake a Disease", og omkvædet går lidt for meget igen og igen.

 

"The Fall" og "Savour the Night" dufter af Amy Winehouse. Og i en helt anden boldgade fornemmer man lidt MC Einar i den udmærkede "Musicality", der lyder som "Arh der"). Trommerne i starten er stort set identiske, kun tempoet er anderledes.

Sveistrups nye værk ebber suverænt ud med den 80'er-agtige "Victory Wood Street", der handler om venskab og barndommen. Sangen stikker ud - og af - fra resten af materialet og er pladens absolutte delikatesse. Klækkelig serveret af Jakob Sveistrup. Direkte "In Your Face".

 

, Fyens.dk

 

Stilsikkert album af internationalt tilsnit

(GAFFA d. 17/5-2018)

 

gaffa

 

4/6 stjerner

(Jakob) Sveistrup har, som kunstner, vendt sit eget fornavn ryggen. Måske fordi han – med sit tredje album i eget navn – har fået lyst til at søge udenlands (og de i udlandet ikke forstår, at Jakob staves med k)! Selv siger han i hvert fald, at han med In Your Face”redefinerer sig selv som sanger og komponist”. Uanset hvad dette behov for at redefinere sig selv så skyldes – uanset at han stadig ikke har fået det afgørende gennembrud i Danmark – har han erhvervet sig en rutine, som er evident på det nye engelsksprogede album, der har internationalt tilsnit.

Som lytter møder man på In Your Face en moden sangskriver og sanger, der fremstår stilsikker og helt bevidst om sine virkemidler – både ved skrivepulten, mikrofonen og i produktionen. Numre som Booze, Compromise, Jealousy, The Fall, Savour the Night ogVictorywood Street er således gennemført flotte popballader med iboende elementer af funk, soul og/eller R&B. Selv fremstår Sveistrup overbevisende sikker som sanger. Men kompositioner, arrangementer og instrumental forløsning fremstår lige så overbevisende. Og internationalt lovende.

 

Ivan Rod, GAFFA

 

 

 

33plus_logo_lille

 

JAKOB SVEISTRUP med Band
Portalen, Greve den 03.11

(33Plus januar 2017)

 

 jakob_sveistrup_portalen_33plus(Foto: Brian Selander)

 

Som vi tidligere har omtalt er Jakob Sveistrup i gang med en ny start som rendyrket Soulman, og det med et stærkt hold af musikere omkring sig - som også har sin gang hos f.eks. Select Captain og Chasing Grace.
Der er udsendt et meget vellykket album "All In/All Out" - og nu er arbejdet med at overbevise det gamle "grand prix"-publikum om at den nye musik bare er for lækker, og det nye publikum om at den gamle musikstil virkelig er fortid.
Til den udsolgte koncert var det tydeligt at kvinderne stadig har en forkærlighed for Sveistrup - og det er egentlig ganske forståeligt - for han har fynsk charme, selvtillid og en veludviklet sans for at ramme stemningen hos publikum, og få dem med fra starten ... læs hele artiklen på 33Plus her

 

 

Mads Kornum, 33Plus

 

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

 

33Plus

(33Plus d. 01/12-2016)

 

All In/All Out

 

Her i December vil vi hver dag anbefale en udgivelse, som vi mener har været en af årets mest markante og anbefalelsesværdige, og som derfor fortjener at komme under så mange juletræer som muligt. Første anbefaling er Jakob Sveistrup og hans fuldfede soul album "All In/All Out" (CD). Et af årets helt store comebacks, og en dejlig dokumentation på at publikum nok skal acceptere et "vognbaneskifte" når det er helt tydeligt at det er sjælen, der viser vej. Jakob Sveistrup har iøvrigt også en digital julesingle ude med titlen "Merry Christmas This Year". Der er tale om en engelsk nyfortolkning af sangen "En god Jul", som i sin tid blev skrevet til et godt formål. Den rummer et vigtigt budskab i den travle julemåned, om at vi husker at påskønne hvor godt vi har det her i landet og samtidig husker at rumme de mennesker, der ikke har det lige så let. Så den går 33Plus da også gerne All In på.

 

33Plus

 

 

Gem

Gem

Gem

 

Damn Good Night i Spilledåsen

(sn.dk d. 29/9-2016)

 

jakob_sveistrup_31_10_2016_2

 

 

Selv om der kun var omkring hundrede tilhørere i Spilledåsen til onsdagens koncert med Jakob Sveistrup og Co., formåede disse dygtige spillemænd og en enkelt korpige at få det til at gynge og rulle sådan for alvor i den gamle biografsal.

Med indledningsnummeret: Damn Good Night blev stilen lagt for et par timers herlig, professionel og medrivende underholdning. Melodiøs og glad, energisk musik!

Mine forventninger til koncerten var nok en smule afventende, da forhåndskendskabet til Sveistrup var yderst sparsomt og i hovedsagen indskrænkede sig til hans optræden i Melodi Grand Prix tilbage i 2005.

Du milde Moses: Der er sket ting og sager siden da. Manden er selvfølgelig blevet lidt ældre, men det sitrede aftenen igennem og signalerede, at her er en sanger, der vil det her og mener noget med sin musik. Ærlighed og fuldtonet engagement er begreber, der ligger lige for i forsøg på en karakteristik af Sveistrups sang og hans sange. Synge, det kan han! Når dertil lægges en overbevisende udstråling af overskud og energi, og at manden oprigtigt kan lide at være sammen med sine musikere og sit publikum, så gynger det, så ruller det!

Sveistrup sagde det: »Så er musik terapi«.

Med sig havde Sveistrup Lars Rahbek Andersen på keyboard, Johannes Gissel på trommer, Casper Poulsen på bas, Dennis Flacheberg på guitar og Anne Hansen som backing vocal. Tilsammen yder gruppen et sammentømret og væsentligt bidrag til fremhævning af Sveistrup og hans melodiøse sange.

Alt i alt en ud over det sædvanlige og positiv overraskende musikalsk oplevelse. A Damn Good Night!

Jeg præsterede et indkøb af hans seneste plade: All In / All Out, hvorpå befinder sig næsten alle numrene fra aftenens koncert. Jeg glæder mig til at genhøre nogle af aftenens koncertnumre samt at høre pladen i sin helhed og forudser helt klart en lovende musikalsk fremtid for Sveistrup & Co.

 

Poul Erik Madsen, sn.dk

 

 

 

JAKOB SVEISTRUP - A SELFMADE SOULMAN

Mere tændt end nogensinde!

(33Plus d. 3/8-2016)

 

33 plus coverbillede af jakob sveistrup

 

 

"Jeg vil tillade mig at vaske tavlen ren. Der skal ikke retoucheres noget, man må godt se at jeg er 33Plus"

Jakob Sveistrup

 

33Plus har snakket med Jakob Sve-istrup om baggrunden for det nye album "All In / All Out"
Det hele startede med at 33Plus på Facebook skrev: "Lad os være ærlige. Skulle 33Plus lave en Top 5 liste over "Åh nej -ikke den sang - liste" ville Jakob Sveistrup være ret sikker med hans landeplade "Tænder på dig". Derfor kunne vi da næsten heller ikke tro vores egne ører da vi hørte det nye album "All In/All Out" fra Jakob Sveistrup, og blev mødt af noget at det bedste, mest åbenhjertelige, og fuldfede funky soul-pop hørt længe! Og hvor synger han dog fedt. Skønt at opleve at en musiker i 33+ alderen viser modet ved at lave sådan et skift, og tage en markant og gennemført musikalsk chance. Stor respekt herfra.
Sveistrup har bestemt chancen for nu at komme på nogle af de mere flatterende Top 5 lister fremover .
Kort efter tikkede en besked ind fra Jacob Sveistrup der lød: "Jeg takker ydmygt for de flotte ord og kan kun tilføje, at jeg er enig i alt i skriver. Savner at blive set og hørt for den musik jeg ånder for". Og hvad er det så for en musik Jakob fra Fyn ånder for. Vi finder hurtigt ud af at Jakob Sveistrup i bund og grund er en soul mand - med gode fornemmelser for funk og pop. Vokset op med navne som Stevie Wonder, Sly Stone og Prince som de store musikalske forbilleder - og i de senere år med et godt øre til et navn som Daniel Merriweather.
Allerede som teenager havde han en klar fornemmelse af, at han var ret god til at synge, og at han havde en ret fed stemme. Han vidste han havde et talent. Et talent, som ... læs hele artiklen på 33Plus her

 

 

Mads Kornum, 33Plus

 

 

 

All In /All Out

Jakob Sveistrup. CD / Digitalt

(33Plus d. 3/8-2016)

 

All In/All Out

 

 

Der har været stille om ham længe. Det er faktisk 10 år siden han sidst lagde navn til et album. Men nu er han tilbage. Navnet er Jakob Sveistrup, og han har gemt en ægte soulmand i sig i hele sin musikalske karriere, men først nu stiller han sig helt frem på scenekanten med beskeden om at han går "All In/All Out", som også er titlen på hans nye album.
Et album der indeholder ti numre, som ganske vist har Soul som omdrejningspunkt, men ikke på en måde, så det bliver en stopklods for andre inspirationer.
Det høres at der af Jakob Sveistrup og holdet omkring ham er arbejdet seriøst og målrettet på at finde det rette udtryk for pladens sange.
Bortset fra første singlen "Damn Good Day", som lige var "happy-go-lucky" nok i omkvædet efter vores smag, så holder alle 9 resterende numre et niveau, som vi ikke så ofte hører på vores breddegrader.
Det er mere eller mindre små iørefaldende guldkorn, som Jakob Sveistrup serverer på det der vel godt kan kaldes hans reelle solo debut.
Han har skrevet alle sange, og de spænder fra den fuldfede soul/blues i "Accompany Me", til straight ahead soul-pop med Prince agtig rytmeguitar i "Don't Wanna Sleep" og "Tragic", og så til en soul-balladen "Ohnono", der med Gospel kor og en intensiverende og dramaturgisk opbygning af nummeret simpelthen giver gåsehud.
Og at han stadig kan spiller til fest viser han eftertrykkeligt i den oplagte single "Why Do You Do These Things", som på bedste vis slutter et af de mest vellykkede comebacks i umindelige tider i dansk musik.
Den mand kan synge soul så selv sjælen, der aldrig har været tændt på Jakob Sveistrup bare må overgive sig!.

 

 

33Plus på facebook

 

 

 

Ujævnt, men lovende album med den tidligere Grand Prix-vinder

(GAFFA d. 30/5-2016)

 

gaffa

 

3/6 stjerner
full-star
full-starfull-starempty-starempty-starempty-star

Det er ti år siden, Jakob Sveistrup udsendte sit seneste album, Fragments. I de ti mellemliggende år har han helt personligt været i tvivl om, hvorvidt han skulle betræde musikerens eller skolelærerens vej. Men det nye album, All In / All Out, kunne tyde på, at han har valgt den første vej, musikerens. Og det er fedt for os, der har forladt skolen. Især fordi Sveistrup byder på meget, meget lovende takter på All In / All Out.

Vel er der kedelige momenter – et nummer som Damn Good Day – er for simpelt, u-elegant og retrospektivt. Åbningsnummeret, Accompany Me, er til gengæld suverænt. Dét er et pågående bluesnummer, hvori Sveistrup med fascinerende tyngde og troværdighed krænger sit indre ud, så det er til at forstå. Dét nummer er simpelthen et af de bedste bluesnumre, der er udgået fra Danmark i mange år! Det – og et nummer som Don’t Wanna Sleep – har karakter, krop og kant. Begge numre emmer af nødvendighed og kalder på gentagne aflytninger. Som helhed er der ups and downs, in and outs på Sveistrups nye album, men først og fremmest er der lovende takter.

 

Ivan Rod, GAFFA

 

 

33Plus

(33Plus d. 23/5-2016)

 

All In/All Out

 

Lad os være ærlige. Skulle 33Plus lave en Top 5 liste over "Åh nej - ikke den sang - liste" ville Jakob Sveistrup være ret sikker med hans landeplade "Tænder på dig". Derfor kunne vi da næsten heller ikke tro vores egne ører da vi hørte det nye album "All Inn/All Out" fra Jakob Sveistrup, og blev mødt af noget at det bedste, mest åbenhjertelige, og fuldfede funky soul-pop hørt længe!. Og hvor synger han dog fedt. Skønt at opleve at en musiker i 33+ alderen viser modet ved at lave sådan et skift, og tage en markant og gennemført musikalsk chance. Stor respekt herfra. Sveistrup har bestemt chancen for nu at komme på nogle af de mere flatterende Top 5 lister fremover 🙂

Se klip med en af sangene fra det nye album her: Jakob Sveistrup på youtube

 

 

33Plus

 

 

Musik med overskud

(BT d. 7/5-2016)

 

All In/All Out

 

4/6 stjerner
full-star
full-starfull-starfull-starempty-starempty-star

 

MGP-vinder Jakob Sveistrup sadler om med et kompetent funk-pop album

Overskud giver musikken dynamik og højt til loftet. Og overskud er der masser af på Jakob Sveistrups nye album – hans første i ti år.

Således synger og spiller Sveistrup og hans kompetente musikere med klædelig tilbageholdenhed. Man fornemmer hele tiden, at begge parter har mere at give af. Og denne indbyggede dynamik klæder i den grad den forhenværende MGP-vinders melodiøse og gennemtænkte sange, der alle er inspireret af faderens død.

Dén slags giver stof til eftertanke. Og ligesom kollega Lukas Graham Forchhammer, der også mindes sin far i sang, formår Jakob Sveistrup på ’All In/All Out’ at stikke lidt dybere end den gennemsnitlige poplyrik.

Og det er ikke det eneste, Jakob og Lukas har tilfælles.

Begge herrer er nemlig også inspireret af 70’er og 80’er-funk som Hall & Oates, Al Jarreau og ikke mindst salig Prince.

Heldigvis formår Jakob Sveistrup ligesom Christiania-bandet at skabe sit eget genkendelige udtryk. Og ’All In/All Out’ er et indbydende album, der ved hver gennemlytning byder på mere.

 

Lonnie Kjer, BT

 

 

STÖJ anmelder Jakob Sveistrup

(STÖJ d. 18/3-2016)

jakob sveistrup anmeldelse stöj 

 4/5 stjerner
full-star
full-starfull-starfull-starempty-star

 

Den dunkle belysning fra de tændte stearinlys på bordene skaber en intim og næsten romantisk stemning i det tætpakkede lokale på Halmtorvet 9A i indre by. PH-caféens gæster venter i spænding på aftenens underholder Jakob Sveistrup, der har inviteret sine gæster til fynsk soul og gang i den.  

 

Jakob Sveistrup blev i 2000 landskendt da han med sangen ”True to your heart” kaprede sig en flot fjerdeplads i den danske konkurrence Stjerne for en aften. Det er for de fleste alligevel først, når de hører frasen ”Tænder på dig”, at klokkerne begynder at ringe. Det var i 2005, at Jakob vandt det Danske Melodi Grand Prix med sangen, der sidenhen har været hans attribut.

 

I mange år stod drømmen som musiker livet standby, men elleve år senere er han nu ude med sit nyeste album til samlingen ”All in/all out”, der adskiller sig fra hans ellers særdeles poppede musik.

 

Det er netop dette album der er udgangspunktet for aftenen på Ph-cafeen. De tålmodige fans har ventet længe nu på nyt fra den 44 årige kunstner, så spændingen var stor inden scenelyset tændtes og musikken begyndte at spille op til Jakob Sveistrups første release-koncert i mere end ti år.  

 

Publikummet, der overvejende består af modne kvinder i alderen 40-50, bryder forstående ud i stor jubel da sangeren endelig går på, ti minutter over tid. Dernæst ryddes bordene af vejen, under instruktioner fra aftenens hovedpunkt selv. ”Det er min drøm at vi kunne holde det lidt højskole stemningsagtigt. I er jo til koncert” slynger han ud med et kækt smil på læberne tydeligvis underholdt af de mange damer der forfjamskede skramler rundt med stole og borde.

 

Da forvirring har lagt sig, spiller bandet op, og festen begynder. Den fynske soul konge er virkelig vendt stærkt tilbage og energiniveauet er på sit højeste. Humøret afspejles også heraf og publikummet sitrer af begejstring. Sveistrup formår fra start af at få tændt op under sine beskuere med sange som ”Damn good day”, ”Why do you do these things” og ”Tragic”.

 

Koret af stemmer blandt publikummet kan høres, da der bliver skrålet med på ørehængeren ”Make me an offer”, der i disse dage kan høres på radiostationen P4. Bandet selv holder festen i gang med humoristiske indslag. Taget løfter sig gradvist i takt med de soul inspirerede singler, der runger ud af forstærkerene, som en efter en bliver modtaget med stor entusiasme.

 

Følelserne kommer også i spil, da charmøren krænger sit hjerte ud i det mere dæmpede nummer ”Ohnono”, der fugter øjnene på flere af cafeens gæster.  

 

Aftenen sluttede af med utallige skulderklap og overvældende ros fra de imponerede fans, da bandet uddelte autografer, knus og selfies. Med en fadøl i hånden og et stort smil om læberne kunne Jakob Sveistrup se sig tilfreds med endnu en succesfuld aften, hvor det nye album vakte glæde og begejstring hos de lyttende.

 

Alt i alt må det konkluderes at koncerten på Ph-cafeen i København var en kæmpe succes. Lyd, lys, musik og performance var beundringsværdigt og beskuerne underholdte. Intimt, energisk og pragfuldt.

 

Det var i sandhed en Damn good day...

 

 

Andrea Parslov Nørregaard, STÖJ

 

Jakob Sveistrup: Nu går jeg all in på musikken

(tv2 fyn d. 15/3-2016)

 

 

"Fynsk sanger klar med album efter ti års pladepause"

 

Den fynske sanger Jakob Sveistrup er tilbage ti år efter hans seneste udgivelse. Albummet All in/All out har han selv lavet helt fra bunden. Produceret og finansieret udgivelsen selv.-

Der skulle gå lidt tid, før jeg fik taget mod til mig. I den her tid har jeg været ude at synge, men jeg har ikke turdet gøre det på egne præmisser før nu. Jeg skulle have et skub i ryggen for at komme i gang, fortæller han.

Efter de mange års tilløb var det et ”bevægende” øjeblik, da de kunne sige færdigt arbejde, og albummet var klart til at sende på markedet.

Den tidligere grandprix-stjerne forklarer, at han ikke får det hele serveret, selvom han havde stor succes med Tænder på dig for 11 år siden:

- Jeg er jo ikke nogen Rasmus Seebach.

I den mellemliggende periode har han vekslet mellem livet som musiker og skolelærer. Nu satser han igen helhjertet på musikken, og derfor også albummets titel. Nu går han all in på projektet.

- Jeg må erkende, at mit hjerte ligger i musikken. Men jeg er også familiefar med to børn, og det skal ikke være sådan, at familien lyder nød på grund af det her, siger han. På nuværende tidspunkt kan han dog godt leve af musikken.

Inden Jakob Sveistrup stillede op til grandprixet var han en erfaren herre fra den odenseanske musikscene, hvor han har optrådt siden han var 16.

Selvom grandprix-hittet altid vil følge ham, mener han ikke, at der er tale om en forbandelse. Det er trods alt for stærkt et ord, men der giver også udfordringer.

- Det gør, at jeg har skullet sparke lidt hårdere på dørene, men jeg kan mærke, at de er begyndt at give efter, fortæller han.

 

 

 

Jeppe Lykke Hansen

 

 

Jakob Sveistrup – All In/All Out

(ShouOutMusic d. 14/3-2016)

 

All In/All Out

 

5/6 stjerner
full-star
full-starfull-starfull-starfull-starempty-star

 

Navnet Jakob Sveistrup ringer nok en klokke hos de fleste, som vinder ved Dansk Melodi Grand Prix med sangen “Tænder På Dig”. Siden har han forfulgt karrieren som lærer, indtil en række barske oplevelser fik ham til at stoppe op, og tænke over hvad han egentlig havde gang i med sit liv, og om det var den rigtige retning han var på vej i.

Dette kommer nu dine ører til gode, for Jakob besluttede at droppe jobbet som lærer, og satse fuldt ud på musikken – hvilket nu har resulteret i albummet All In/All Out. Et album der ikke umiddelbart kan sammenlignes med tidligere album og kendte numre fra Jakob.

Så snart den første skæring rammer ørerne, står det klart at materialet er blevet meget mere dybfølt, og stilen skal findes et sted blandt soul og funk, som f.eks. det ret funky tredje nummer “Don’t Wanna Sleep” også peger på. Man kan tydeligt mærke sjælen er med i dette her, og at Jakob har noget på hjerte.

Der er også plads til at stoppe op, og gå ned i tempo, f.eks. på nummeret “Tempted”, som også byder på en kvindelig part af en unavngiven mystificeret kvinde, på pladens ballade. Da det næste nummer “Make Me An Offer” starter, får jeg tydelige referencer til Jennifer Paige nummeret “It’s Just a little Crush” – dog bliver det noget mere funky når vi når ind i omkvædet. Endnu et godt eksempel på at stilen er godt mikset, og bibeholder udtrykket, uden at være ens.

Generelt er numrene på pladen uden unødig fyld, men bliver heller ikke for simple. Der er hvad der skal være, og man kan tydeligt høre her er tale om professionelle musikere. På nummeret “Oh No No” er der blevet plads til et lækkert gospelkor, som i øvrigt blev indsunget af tilfældige sangere, som blev fundet via Facebook. En sjov detalje.

Der er plads til både de alvorlige numre, og numrene der bare gør én “glad i låget” som f.eks. singlen “Damn Good Day”. Det eneste der for nogle kan mangle, er et eller to mere klassiske popnumre, som tager tiden tilbage til DMGP, og den kendte Jakob Sveistrup. Det nye udtryk klæder ham dog gevaldigt, og jeg glæder mig til at høre mere, både live og til den næste plade der måtte komme.

 

Dennis S. L. Jørgensen

 

 

Jakob Sveistrup satser hele butikken

(Pressemeddelelse i forb. med "All In/All Out")

I maj 2015 sagde Jakob Sveistrup jobbet som lærer op. Efter i et årti at have sprunget frem og tilbage mellem lærergerningen og musikscener i hele landet besluttede han sig for, at tiden var inde til at gå ”all in”. En beslutning han traf på baggrund af en lang række barske oplevelser, der i den grad har præget hans liv såvel som teksterne på det kommende album ”All In/All Out”, der udkommer til marts.

- Det var især en familiær tragedie i foråret 2015, der fik mig til at tage mit liv op til revision. Min nevøs alt for tidlige død fik mig til at stille spørgsmål ved, om jeg var der, jeg gerne ville være i livet? Beskæftigede jeg mig med det, jeg virkelig brændte for? Svaret var nej. Derfor var jeg nødt til at ændre kurs, siger Jakob Sveistrup.

Siden maj har han tilbragt utallige timer i Villestoftes gamle frysehus, der i dag rummer hans interimistiske studie. Der underviser han i sang og indspiller råskitserne til sine sange.

- Når jeg får idéer, sætter jeg mig derud og indsynger nogle simple demoer. Det er min helt egen musikhule, som jeg dog er begyndt at dele med min 14-årige søn, siger Jakob Sveistrup.

Hans egen og sønnens alder er der ikke umiddelbart noget odiøst i. Men hvis man kender Jakob Sveistrups baggrund, bliver det gravalvorligt og vedkommende. Han var nemlig 13 år, da hans 43-årige far døde for 30 år siden.

- Det var en helt særlig dag, da jeg overlevede min far sidste år. Jeg har længe frygtet, at jeg ville lide samme skæbne, så min søn skulle undvære sin far. Den ”skæringsdato” har inspireret mig til at skrive min første sang til min far. Titlen er ”Oh No No”, hvilket næsten taler for sig selv. Den har det smukkeste gospelkor, som er sat sammen af en masse fremmede sangere, som mødte op i studiet efter at have set et Facebook-opslag. Det er på mange måder en sang, der betyder meget for mig, siger Jakob Sveistrup.

 

Går lige i mellemgulvet

Det er 10 år siden, Jakob Sveistrup udgav sit seneste album ”Fragments”. Det tager ikke mange sekunder i selskab med første, nye single ”Damn Good Day” for at høre, at den 43-årige sanger befinder sig et helt andet sted anno 2016. Stilen er langt mere funky og soulet. Og så har den dedikerede sanger bevist fravalgt Auto-Tune.

- Auto-Tune er djævlens værk. Jeg vil langt hellere kunne høre en fejl eller to, hvis det betyder, at der kommer mere nærvær og nerve i sangene. Jeg har på mange måder smidt de vokale tøjler og synger langt mere aggressivt og satset end på mine to første plader, siger Jakob Sveistrup.

Han er vokset op med funklegenden Sly Stone og sang i en årrække i diverse fynske funk- og soulbands. Derfor føler han lidt, at han er vendt tilbage til udgangspunktet.

- Mit musikalske Mekka er den melodiøse popsoul med funk-tendenser. Det har været skønt at kunne gå planken ud uden at skulle spørge en masse andre om lov, fordi jeg selv udgiver og finansierer pladen. På mine første udgivelser var der mange hensyn at tage, og alle advarede mig om at beskæftige mig med niche-musik som funk. Det har jeg aldrig forstået. Jeg elsker en tung bas, der rykker nede i bunden, catchy trommer og ikke mindst en funkguitar, der går lige i mellemgulvet som på sangen ”Whatta Ya Do Now”, siger Jakob Sveistrup.

 

Med i maskinrummet

Jakob Sveistrup har arbejdet tæt sammen med produceren Lars Rahbek Andresen fra Medley Studios i København. Det har været grænseoverskridende og lærerigt at få lov til at være med i maskinrummet.

- Jeg har altid været nervøs for, at min autodidakte baggrund var en hæmsko. Jeg har manglet den teoretiske baggrund og alle fagtermerne, som mange andre musikere smider om sig med. Men det mindreværdskompleks har jeg efterhånden overvundet, og jeg har ekstrem optur over, at jeg har været så involveret i processen med at forme sangene, siger Jakob Sveistrup.

Han glæder sig ikke overraskende til at komme rundt i landet og præsentere de nye sange.

- Der må være nogen, der gider høre de her sange, selv om de stilmæssigt befinder sig milevidt fra ”Tænder på dig”. Jeg kan uden at blive alt for selvfed sige, at jeg aldrig har sunget bedre og mere intenst. Uanset, om man er til soul, funk eller rendyrket pop, er der noget at komme efter, lover Jakob Sveistrup.